Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3279224
    • Do końca roku: 237 dni
    • Do wakacji: 44 dni

MENU 8.04-12.04.2024 r.

Jadłospis od 8 do 12 kwietnia 2024 r.

Lp.

Dzień

Posiłek

1

Poniedziałek

Śniadanie

08.04

 

Pasztet pieczony, weka, masło roślinne, ogórek kiszony,  kakao.

 

 

 

 

     Obiad

 

 Kapuśniak z ziemniakami                              300ml/200ml

(wywar drobiowy, kapusta kiszona, marchew, seler, mąka psz.500, ziemniaki ,przyprawy)

Spaghetti a`la bolognese                     350g/250g

(makaron spaghetti  ,ser żółty, mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, cebula, przyprawy.)

Owoc

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana      200ml                                                                

Podwieczorek

 

Serek homogenizowany – waniliowy, biszkopcik.

 

2

Wtorek

  Śniadanie

09.04

 

 

Płatki zbożowe - czekoladowe, mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa, pomidor, herbata.

 

    

   Obiad

 

Zupa koperkowa z ryżem                300ml/200ml

 (wywar drobiowy, koperek, marchew, seler, śmietana 18% ,mąka pszenna, przyprawy)

Kotlet drobiowy w sezamie                100g/70g

(filet z kurczaka, jajka, mąka 500, bułka tarta, sezam, olej rzepakowy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka z marchewki i jabłka                         100g/70g

( marchew, jabłko, cytryna)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana   200ml

Podwieczorek

 

Mix owoców

 

3

Środa

  Śniadanie

10.04

 

Parówka z indyka, chleb żytni, masło,  ketchup, ogórek, herbata.

 

 

 

 Obiad

 

Zupa brokułowa z makaronem                 300ml/200ml

(wywar drobiowy, brokuły, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana18 %, makaron,  przyprawy)

Podudzia z kurczaka-pieczone            150g/70g

(podudzia z kurczaka , przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem           100g/70g

(kap.pekińska, jogurt grecki, marchewka, natka pietruszki, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

Chałka z dżemem truskawkowym i masłem.

4

Czwartek

Śniadanie

11.04

 

Płatki „ Cini – Mini”, mleko, chleb pszenno-żytni z masłem i szynką drobiowa, sałata , herbata z miodem.

 

 

 

    Obiad

 

Zupa ogórkowa z ryżem                      300ml/200ml

(wywar drobiowy, ogórki kiszone, marchew, seler,śmietana12%,mąka pszenna,  ryż, przyprawy)

Schab pieczony w sosie własnym                       80g/60g

(schab, mąka pszenna, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Sałatka z buraczków                          100g/70g

(buraki ćwikłowe,  cebula, olej, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml

 

Podwieczorek

 

 

Kisiel truskawkowy z jabłkiem, wafle ryżowe.

 

5

 Piątek

Śniadanie

   12.04

 

Jajko na twardo, weka, masło roślinne, pomidor, ogórek kakao

 

 

Obiad

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną                    300ml/200ml

(wywar drobiowy, mieszanka warzyw, mąka500, kasza jaglana,  śmietana 18%, przyprawy)

Naleśniki z serem                                  250g/125g

(mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, ser twarogowy, jogurt 2 %,cukier waniliowy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

 

Ciasto „Murzynek”

 

Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne.