- Odwiedziny: 3279714
- Do końca roku: 236 dni
- Do wakacji: 43 dni
Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka
-
Statystyki
MENU 29.04-30.04.2024 r.
Jadłospis od 29 do 30 kwietnia 2024 r.
Lp. |
Dzień |
Posiłek |
1 |
Poniedziałek Śniadanie 29.04 |
Płatki kukurydziane ,mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa ,papryka, herbata owocowa
|
Obiad
|
Zupa ziemniaczana 300ml/200ml (wywar drobiowy, marchewka, seler, por, mąka pszenna, przyprawy) Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie pomidorowym 100g/70g (mięso wieprzowe, jajka, przyprawy ,koncentrat pomidorowy, masło, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy) Makaron 150g/100g (mąka pszenna) Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 100g/70g (Kapusta pekińska, marchew, kukurydza kons. Natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Placuszki bananowe.
|
|
2 |
Wtorek Śniadanie 30.04 |
Tosty z szynką i serem żółtym, ketchup, papryka, kakao.
|
Obiad
|
Zupa koperkowa z ryżem 300ml/200ml (wywar drobiowy, koperek, marchew, seler, śmietana 18% ,mąka pszenna, przyprawy) Kotlet drobiowy – panierowany 100g/70g (filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Marchewka i fasolka szparagowa na parze 100/70g (fasolka szparagowa ,marchewka, masło ) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Galaretka z owocami i biszkoptem.
|
|
Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne. |