Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3279714
    • Do końca roku: 236 dni
    • Do wakacji: 43 dni

MENU 29.04-30.04.2024 r.

Jadłospis od 29 do 30 kwietnia 2024 r.

Lp.

Dzień

Posiłek

1

Poniedziałek

Śniadanie

29.04

 

Płatki kukurydziane ,mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa ,papryka,  herbata owocowa

 

 

 

 

     Obiad

 

 Zupa ziemniaczana                         300ml/200ml

(wywar drobiowy, marchewka, seler, por, mąka pszenna,  przyprawy)

Pulpety wieprzowo-drobiowe   w sosie pomidorowym   100g/70g           

(mięso wieprzowe, jajka, przyprawy ,koncentrat pomidorowy, masło, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy)

Makaron                        150g/100g

(mąka pszenna)

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy          100g/70g

(Kapusta pekińska, marchew, kukurydza kons. Natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana      200ml                                                                

Podwieczorek

 

Placuszki bananowe.

 

2

Wtorek

  Śniadanie

30.04

 

Tosty z szynką  i serem żółtym, ketchup, papryka, kakao.

 

    

   Obiad

 

Zupa koperkowa z ryżem                300ml/200ml

 (wywar drobiowy, koperek, marchew, seler, śmietana 18% ,mąka pszenna, przyprawy)

Kotlet drobiowy – panierowany                 100g/70g

(filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Marchewka i fasolka  szparagowa na parze  100/70g

(fasolka szparagowa ,marchewka,   masło )

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana   200ml

Podwieczorek

 

Galaretka z   owocami i biszkoptem.

 

Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne.